Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę o smaku lemoniady anansowej WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu i rozlej do 3 szklanek.
Do płynnej galaretki włóż po 2 połówki plastrów ananasa z puszki (nie może być świeży, ponieważ galaretka nie stężeje).
Pozostaw do zastygnięcia - wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Jogurt wymieszaj z cukrem, wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.
Tak przygotowany rozłóż do szklanek z zastygniętą galaretką.
Herbatniki zmiel w blenderze lub drobno pokrusz i wsyp do szklanek, tworząc kolejną warstwę deseru.
Udekoruj plażowe desery ulubionymi dodatkami, np. czekoladkami w kształcie muszelek lub żelkowymi misiami wylegującymi się na kocykach z listków świeżej mięty. Wykorzystaj również kolorowe parasolki do napojów.